10 мита за лазерната епилация

Мит 1: Процедурата е болезнена.

Лазерната епилация е предназначена за обработване на космените фоликули с малки лазерни лъчи с висока температура. Силна топлина не се усеща, единственото може да почувствате, е леко пощипване, далеч по-приятно от процедурите с кола маска и епилатор. Някои лазери имат охлаждащ ефект, който прави процедурата още по неусетна. Лазерната епилация е най-безболезнения метод за трайно остраняване на косъмчетата.

Мит 2: Лазерната епилация дава ефект само при светла кожа (Лазерното обезкосмяване не е ефективно за определени цветове на косъма.)

Не, само защото имате по-тъмна кожа, не означава, че не можете да получите лазерна епилация. Тъй като по-светлата кожа показва по-добър контраст с пигмента на тъмните косми, много хора с тъмна кожа с пигмент на тъмна окосмяване често смятат, че нямат право да правят лазерната процедура. Но това вече не е ограничение. С помощта на нова технология са въведени по-интелигентни лазери, като по този начин се развенчават митовете за лазерна епилация. Специални видове лазери могат да се използват за широк спектър от тонове на кожата. Един пример е Nd: YAG лазерът, който навлиза по-дълбоко в кожата и заобикаля пигментацията на горните слоеве. Такива са и диодните лазери с дължина на вълната като при ND: YAG

Мит 3: За трайно премахване на окосмяването са нужни години:

Само няколко процедури са достатъчни, за да усетите ефекта на лазерната епилация. Космите растат в различни фази и цикли. Ето защо са необходими няколко процедури, за да се насладите на оптималния ефект. Броят процедури зависи от третираната зона, както и от индивидуалните особености на кожата/косъма ви. Цялостният цикъл процедури обикновено отнема няколко месеца, след което остава само да се наслаждавате на резултата, като се препоръчва поддръжка от една до две процедури на година за запазване на перфектите резултати.

Мит 4: Лазерната епилация е много скъпа

Всъщност в дългосрочен план лазерната епилация е един от най-икономичните варианти за обезкосмяване! Само си представате сумата, която давате ежегодно за кола маска или закупуване на самобръсначки. Освен пари, лазерната епилация спестява и изключително много време. А както казват хората – времето е пари! В динамичните времена, в които живеем, това е една от най-добрите инвестиции, която можете да направите за себе си.

Мит 5: Лазерната епилация не е безопасна

Лазерното лечение за обезкосмяване използва лазер, който привлича към пигментите в космените фоликули, което означава, че лазерът е насочен само към космения фоликул и нищо друго. Това оставя околната тъкан невредима и апаратурата е използвана безопасно за милиони клиенти. Много изследвания също подкрепят безопасното естество на лазерната епилация. Докато използвате квалифицирано естетично студио с подходящи техници и лечения, процедурата е напълно безопасна.

Мит 6: Лазерната епилация не може да се извършва през лятото

Процедурата може да се извършва през цялата година! За да се насладите на ефекта през лятото, то нашият съвет е да започнете сесиите през студените месеци. През летния сезон просто не трябва да излагате на слънце третираната зона непосредствено преди и след процедурата. Важното е, че мечтаният резултат може да бъде постигнат, независимо от сезона. Веднъж взели това решение, не го отлагайте за “правилния” момент.

Мит 7: Лазерното третиране на космите всъщност стимулира допълнителният им растеж

Лазерната епилация не стимулира допълнителния растеж на космите, всъщност точно обратното, с всяко лечение трябва да доведе до намаляване на растежа на между 10% и 25%. Налице е забележимо намаляване на плътността, дебелината и скоростта на растеж при следващи сесии и косъмчетата, които в крайна сметка израстват, обикновено се връщат много по-фини и по-леки от преди, така че областите, които някога са били проблемни, могат да бъдат по-малко дори когато космите израстват отново.

Мит 8: Можете да получите постоянно трайно обезкосмяване чрез една дълга сесия лазерна епилация.

Много хора бъркат идеята за лазерна епилация с идеята никога повече да не се бръснат. Това обаче са 2 различни неща. В действителност лазерната епилация всъщност не е „вечно премахване“ на косамите. Вместо това осигурява дълготрайното им намаляване. Пациентите се нуждаят от 6 до 9 процедури за най-ефективно и трайно намаляване (до 80%) на окосмяването.
Мит 9: Не мога да получа ефективни резултати с лазерна епилация, ако съм вегетарианец.
Този мит винаги ни кара да се смеем. Това нелепо твърдение се разпрозтранява от всеки, който е на диета, свръхбогата на бета каротин (т.е. моркови, сладки картофи, спанак и тиква), не може да получи лазерни процедури за епилация. Поради нивата на бета-каротин в тяхната система, много вегетарианци изпитват жълт оттенък по кожата си. Когато кожата е с жълт тон, допълнителната пигментация поглъща лазерна светлина и недостатъчно лазерна светлина може да достигне до космения фоликул. Най-добрият начин да определите дали пигментът на кожата ви има възпиращ жълт оттенък е да насрочите консултация.

Мит 10: Лазерната епилация не може да се прави целогодишно

Процедурата може да се извършва през цялата година! За да се насладите на ефекта през лятото, то нашият съвет е да започнете сесиите през студените месеци. През летния сезон просто не трябва да излагате на слънце третираната зона непосредствено преди и след процедурата. Важното е, че мечтаният резултат може да бъде постигнат, независимо от сезона. Веднъж взели това решение, не го отлагайте за “правилния” момент.