Какво трябва да знаем за лазерната епилация.

1. Какво е лазерната епилация?

Лазерната епилация е процесът на отстраняване на космите чрез излагане на концентрирани импулси от лазерна светлина, които чрез пигмента на косъма достигат и унищожават космения фоликул. По този начин се отстранява не само косъма, а и неговто възобновяване. Извършва се експериментално в продължение на около 20-сет години, преди да стане достъпна в търговската мрежа през 1995 и 1996 г.

Лазерната епилация е една от най-често извършваните козметични процедури в САЩ. След приемането на България в европейския съюз се улеснява достъпа до специализирана лазерна апаратура от запад. Следва бум на процедурите за лазерна епилация, първоначално в София след това и в другите големи градове на България.

2. Какво трябва да знаем за лазерната епилация преди да опитаме?

Ако обмисляте да започенете с процедури лазерна епилация, си струва да проучите преди това. Знаем, че е лесно да бъдете привлечени от обещанието за живот без окосмяване, но е също толкова важно първо да прочетете фактите (и страничните ефекти), за да сте сигурни, че процедурите са подходящи за вас.
Цялото това предварително проучване може да ви бъде спестено, чрез безплатна консултация при нас, на която ще разберете както ползите така и случаите, в които не е препоръчително да се прави лазерна епилация. Защото в интернет има прекалено много информация и трудно се отсяват фактите от фалшивите послания и статии.

Накратко това което можем да споделим.
-Процедурата за лазерна епилация звучи болезнена, но на практика в масовите случаи трябва да се усеща поносимо боцкане и леко затопляне, но в никакъв случай не трябва да пари и да се усеща болка. Ако се усеща парене и болка, значи нещо не е както трябва. Наши клиенти са споделяли, че просто са търпяли колкото могат. Това не трябва да се случва, в никакъв случай, защото е възможно да се причини изгаряне.

3. Вредна ли е лазерната епилация?

Както споделихме по рано, лазерната епилация е тествана в период от 20 г. Преди да навлезе в естетиката и случаите в които не се препоръчва са описани в списък. Като цяло е безопасна процедура и ако сте уморени от традиционните методи за обезкосмяване, като бръснене или кола маска, може би е време да се запознаете отблизо с лазерната епилация.Услугата е препоръчително да се извършва от квалифициран и обучен експерт!За повечето хора лазерната епилация е безопасна. Процедурата също не е свързвана с дългосрочни странични ефекти.
И все пак дискусиите за страничните ефекти на лазерната епилация изобилстват. Въпреки че след процедурата могат да се появят временни и незначителни странични ефекти, други ефекти са редки. Освен това, всякакви твърдения относно връзки към вашето дългосрочно здраве са неоснователни.

Зачервяване и дразнене са най-често срещаните ефекти след процедурата
Епилацията чрез лазер може да причини временно дразнене на кожата. Можете също така да забележите леко зачервяване и подуване на третираната област. И все пак тези ефекти са незначителни и отшумяват в рамките на няколко часа или най-много ден. Те често са същите ефекти, които може да забележите след други видове епилация, като кола маска.

4.Каква е разликата между фотоепилация и лазерна епилация?

При лазерната еилация, апаратът излъчва чиста светлина от един цвят, в която всички фотони, които интегрират светлината, се движат със една и съща фиксирана дължина на вълната (за александритните лазери: 755 nm, за диодните лазери: 800 nm).

Докато при фото епилацията, се излъчва смесена светлина, съставена от много видове фотони, които се движат с различна дължина на вълната в диапазон, който варира от 590 nm до 1200 nm. Освен това поведението на светлината може да бъде описано като поведение на крушка, тя се движи във всички посоки.

И тук искам да отбележа, че има съществена разлика между професионалните фотоепилатори и домашните такива.

Характеристиките на лазерните системи ги правят много по-точни инструменти, с капацитет да защитават околните тъкани и да въздействат само на елемента или целта, за които са проектирани системите. А именно премахване на окосмяването без риск за здравето. Ние използваме диоден апарат за лазерна епилация с фиксирана дължина на вълната от 808 нм.

5.Каква е разликата между кола маската и лазерната епилация?

Епилирането може да бъде – както скучен, отнемащ време, така и в буквално болезнен смисъл процес. След като вземете променящото живота решение да започнете да премахвате нежеланото окосмяване по тялото си, наистина няма връщане назад.
За повечето хора бръсненето е първият метод за обезкосмяване, към който се насочват – тъй като той е бърз, болезнен и относително евтин. Въпреки това, с бръсненето имате допълнителни грижи и се налага да се справяте с премахването на космите си всеки път, когато космите започнат да растат отново. За някои това може да се превърне в ежедневна работа само за поддържане на копринено гладка кожа – никой няма време за това ежедневно. Бръсненето води след себе си и някой кожни проблеми, особено при по чувствителната кожа.

Процедурите с кола маска звучат като по-добра алтернатива на това, нали? Просто е достатъчно отидете в салон или купете домашни восъчни ленти. Това изглежда идеалната идея, че за няколко седмици, ще сте напълно обезкосмени и не трябва да се събуждате 10 минути по-рано сутрин, за да прекарате това допълнително време под душа с бръснач. Какво ще кажете обаче, когато космите започнат да растат обратно? Ако планирате отново кола маска, не можете да пипате космите. Ще трябва да ги изчакате, докато цялото окосмяване израсне напълно, за да можете отново да се намажете с кола маска, което ви оставя в територията на косматите крака за няколко дни. И ако случайно имате събитие, което попада в този период от време, най-вероятно ще вземете самобръсначка, за да се обръснете като бързо решение, и така отново в порочния цикъл на бръснене.

Помислете за лазерната епилация като отговор на всичките ви молитви за телесно обезкосмяване. Методът е изпробван и тестван от милиони хора, които са видели трайно намаляване на растежа на нежеланото си окосмяване. Процесът е относително безболезнен

Преди десетина години цената на лазерните процедури за епилация ги направи непосилни за повечето клиенти, търсещи алтернатива на кола маската. Днес достъпни пакети за лазерна епилация могат да бъдат намерени в почти всяко студио, тъй като лазерни центрове се появяват в повечето градове в цялата страна.

Епилацията с кола маска често остава по-добрият избор за клиенти със светло оцветено или безцветно окосмяване, тъй като лазерите се привличат от пигмента в космения фоликул. Това не означава, че лазерите няма да работят върху светли косми, но клиентите трябва да бъдат подготвени за по-бавни резултати от тези с тъмни косми.  Хората с тъмна коса са идеалните кандидати за лазер.

Основната и най-съществена разлика между колата маска и лазерната епилация се проявява в ефективността, а именно че при процедурите с лазер окосмяването се редуцира до 80-90 % само след 6 до 8 процедури, докато при колата маска за да се постигне този ефект са нужни много процедури и няколко години. Другата разлика е, че с лазерната епилация се унищожава космения фоликул, а с това се предотвратява поникването на косъм от същото място.

6.Какво трябва да знаем преди да се подложим на лазерна епилация?

Трябва да сте наясно, че не при всички хора лазерната епилация ще е ефективна на 100%. Не се подлъгвайте по гръмки маркетингови послания и обещания за 100% отстраняване на окосмяването. От чисто физиологична гледна точка, това е почти невъзможно. Има случаи в които не се препоръчва лазерна епилация, преди да решите да започнете с процедурите с лазер, поискайте безплатна консултация, на която ще получите необходимите разяснения. А ние даваме и възможност за безплатен тест на апаратурата! Ако имате проблемна кожа е препоръчително да се консултират с дерматолог дали лазерната епилация е ок за вас. При бременност и кърмене също не е препоръчително да правите процедури!

7.Как да се подготвим за лазерна епилация?

Преди да направите процедурата за лазерна епилация е препоръчително поне 2 до 3 седмици да не сте правили кола маска или епилатор. Това е необходимо заради принципа на работа на лазерните апарати. А именно, че светлинния импулс се улавя от пигмента и по този начин стига до космения фоликул и го унищожава. Ако косъмът е отскубнат няма как да се унищожи космения фоликул. В денят преди самата процедура зоните които ще се третират трябва да се обръснат. В деня на процедурата кожата не трябва да бъде третирана с бронзанти или препарати които временно променят химичния и състав.

8.Кое е най-подходящото време през годината за лазерна епилация?

С по-старите апарати не можеше да се правят процедури през летния сезон. Дори и в момента през лятото не могат да се правят процедури за лазерна епиация с Александринтните лазери, тъй като възможността за изгаряне на кожата се увеличава. Ние разполагаме с диоден лазер, с които можем да правим процедури през цялата година, дори и върху кжоа с тен. Единственото условие е 5 до 7 дни преди и след процедура зоните, които ще се третират да не се излагат продължително на силна слънчева светлина или солариум. Кожата трябва да е спокойна и да не е изгоряла преди да се направи процедурата. Но ако толкова много ви се ходи на плаж и не може да издържите 5 до 7 дни, трябва да нанасяте крем със слънцезащитен фактор 50-ти и да избягвате времето от 12:00 до 16:00 часът когато слъчевото лъчение е най-силно. На зона интим не е необходимо да нанасяте слънцезащитен крем, освен ако не посещавате нудстки плажове.

9.Каква е епилацията с диоден лазер? / Какво е диоден лазер?

Диодната лазерна епилация се счита за „златен стандарт“ на лазерите за епилация, тъй като може да се използва за ефективно върху всички типове кожа и с най-малък брой процедури да се постигне максимален резултат. Лазерът излъчва светлина, която се абсорбира от меланина, разположен в космения фоликул. Нашия лазер притежава технология за охлаждане, която постига до -10 градуса на главата на апликато, и постоянно регулира температурата. Това прави отстраняването на космите чрез този метод за лазерна епилация много по-безопасно и комфортно.
Нашия лазер премахва безкомпромисно нежеланото окосмяване от всички типове кожа целогодишно, дори и върху кожа с тен. Модерната технология, създава приятно усещане на кожата, прави обезкосмяването безопасно, безболезнено, комфортно и дълготрайно. Дълготрайното обезкосмяване с диодните лазери е възможно и през лятото, като се прилага на всички зони на тялото. Няма нужда да се притеснявате за процедурите лазерна епилация на триъгълник или лице, защото тази диодната технология е изключително прецизна.

10.Кои части на тялото могат да се обезкосмяват с лазерна епилация?

Има два конкретни случая при които е препоръчително да не се прави лазерна епилация. Първият случай е при мъжете, когато се прави процедура на интим, се избягват тестисите. Тъй като този огран е много близо до кожата. Въпреки че лазерния импулс прониква на милиметри в кожата, без да засяга околни тъкани, нагряването и повишаването на температурата на кожата по време на процедура може да окаже неблагоприятен ефект върху органа. Вторият случай е когато даден човек има заболяване на щитовидната жлеза, зоната около жлезата не трябва да се третира, отново по същата причина. За всички останали части на тялото няма ограничения за лазерната епилация.

11.Какъв е периода между отделните терапии при лазерна епилация и защо?

При лазерната епилация тялото се разделя на три части: зона лице , зона торс, и зона крака.
Периода между отделните процедури за всяка зона е различен. Процедурите на зона лице се правят през 30 дни. На зона торс се правят през 45 дни, а на зона крака – 60 дни. Този период е съобразен със фазите на растеж на косъма, тъй като с лазер, за да е ефективна процедурата косъма трябва да се третира в анагенна фаза на растеж. Окосмяването при всеки човек е различно и по различно време влиза в анагенна фаза. Затова след процедура ние даваме определен времеви период през който човек трябва да дойде на следваща процедура. Този период не сме го измислили ние, а е съобразен с научните изследвания свързани с лазерната епилация.

12.Колко процедури лазерна епилация за необходими?

Това е един от най-често задаваните въпроси. И отговора обикновено е, че при всеки човек е индивидуално. Това което е зададено по стандарт е, че за зона лице средно са нужни 8-10 до 12 процедури, за тяло са нужни 6-8 процедури. Но тези стойности варират, особено ако човек има хормонални проблеми. При хормонални проблеми обикновено броя на процедурите се удвоява, а в някои по специфични случаи, лазерната епилация няма ефект.

13.Кога падат космите след лазерна епилация?
По стандарт след процедура за лазерна епилация можете да очаквате опадане на окосмяването между 10 и 15 ден, като има и изключения. Наши клиенти са споделяли за опадане на окосмяването около ден 6-ти след процедура, но имаме и клиенти при които опадането започва след ден 20-ти.

14.Лазерна епилация при наличие на хронични заболявания като диабет и други, възможно ли е?

Лазерната епилация е популярна сред хората, които искат решение за епилация, което е по-трайно от някои други методи. Използването на лазери за премахване на космите действа, като се унищожават космените фоликули и по този начин се предотвратява появата на косми. Лазерната епилация е тествана в период от 20 години преди да навлезе като процедура в естетичния сектор. Всички странични ефекти и случаи, в които не е препоръчително да се прави процедура с лазер, са описани в списък. Конкретно в случая с диабета, не е препоръчително да се прави лазерна епилация.
Накратко мога да е изброя още някои случаи в които не е препоръчително да се правят процедура с лазер:
-Специфични кожни проблеми като ексема или псориазис:
-Келоидни образувания
-Хирургично използван силикон
-Бременност
-Рак на кожата

15.Колко дълготрайно е лазерното обезкосмяване?

Лазерната епилация е неинвазивна, козметична процедура, направена за премахване на нежеланото окосмяване по лицето и тялото.
За някои хора лазерната епилация по тялото осигурява постоянни или почти постоянни резултати. Други могат да видят голямо намаляване на количеството и дебелината на косъма, която с времето се възстановява.
Докато трайните резултати обикновено не се постигат на лицето, повторното израстване на косъма по тялото може да не се случи с години.
Резултатите варират и зависят от няколко фактора. Те включват начина на живот, променливите хормонални нива, приема на лекарства, хранителни добавки, хормони и бременност. Практиката показва, че в повечето случай се налагат една до две поддържащи процедури в рамките на година.

16.Как да изберем правилния лазерен център?

Искате вашият лазерен специалист да бъде опитен, образован, 100% уверен и професионален във взаимодействието си с вас.
При нас работят квалифицирани специалисти, които са завършили медицина или в момента следват своето медицинско образувание. Даваме шанс на и млади и отдадени личности, защото натрупания опит трябва да се предаде, за да може клиентите да получават най-доброто обслужване. Един от водещите ни специалисти работила като консултант и козметик повече от 5 години в естетичния сектор и по специално в лазерната епилация.
Когато търсите вашия център за лазерна епилация, търсете тези центрове където персонала се задържа. Лазерен център, в който ще виждате едни и същи хора всеки път, когато влезете през вратата – където те знаят вашето ИМЕ, вашата медицинска история, вашия тип кожа и наистина са отдадени на вашия напредък.
А не само да се стараят да ви продадат поредния пакет.

17.Как да изберем правилния лазер за лазерна епилация?

Тъй като всеки човек е индивидуален, окосмяването също е различно. Златния стандарт в лазерната епилация са диодните лазери с дължина на вълната от 800 до 810 нм. Те дават най-добри резултати при повечето типове кожа и вид окосмяване. При по светлото и фино окосмяване обаче ние препоръчваме алексанндритен лазер или диоден лазер с александритна дължина на вълната, а именно 755 нм. С Александритните лазери процедури през лятото не могат да се правят, докато с диодните лазери с александритна дължина на вълната, този проблем липсва. Според вида кожа и окосмяване препоръчваме на хората да избират лазер, който ще даде най-добрите резултати. Смеем да твърдим, че ние сме единствения лазерен център в Бургас, който дава гаранция на клиентите, че ако от първите 2 процедури нямат резултати, парите ще им бъдат възстановени.

18.Защо е важен апарата?

Представете си апарата за лазерна епилация, като автомобил. Има много и различни видове марки на пазара и всеки производител си хвали неговата марка. Има производители които са лидери на пазара. Те са едни от първите. Но както при автомобилите така и при лазерите, технологията се подобрява. На пазара се появяват нови производители с подобрена технология и завземат дял. Но тук идва момента да отбележа нещо много важно, както при автомобилите така и при лазерите е от основно значение кой управлява машината. Защото моите умения като шофьор не могат да се сравняват с тези на професионален състезател. Ако ни дадът един и същи автомобил аз и професионалния шофьор ще се представим по съвсем различен начин на пътя. Затова и при лазерните апарати, колкото и съществена да е ролята на апарата, два пъти по важно е кой разботи с него. А неопитността на оператора може да причини проблеми на клиента.

19.Трябва ли да спазвам интервалите през които се правят процедурите?

Препоръчително е да се спазва срокът между процедурите, защото окосмяването може да се третира ефикасно с лазера само в една от фазите му на растеж. Това е анагенната фаза на растеж на косъма. Окосмяването на различните части на тялото влиза по различно време в анагенна фаза. На зона лице процедурите се правят през 30 дни, на торса се правят през 45 дни, а на краката се правят през 60 дни.
Може да закъснеете със следващата процедура, но не е препоръчително да я правите по рано, тъй като няма да може да се третира цялото ново окосмяване и ефекта от процедурата няма да бъде оптимален.

20.Как да хванем косъма в точния момент?

Няма как да се хване косъма в точния момент, именно затова се прави цикъл от няколко последователни процедури с регламентиран срок между тях. С това целим да хванем всеки косъм в анагенна фаза растеж. По този начин, изследванията в световен мащаб и практиката показват оптимални резултати, с редуциране на окосмяването с 90%.

21.Как да се грижим за кожата след процедури за лазерна епилация?

След процедура лазерна епилация е много важна хидратацията на кожата. Препоръчително е да не се излага на слънце веднага след процедурата. Ако това е неизбежно да се ползва слънцезащитен крем: с фактор 50 за зона лице, за всички останали зони по тялото до фактор 30. Ако в следващите 12 до 24 часа след процедура се усеща дискоморт използвайте крем за след слънчево изгаряне или пантенол. Препоръчително е да не се ексфулира и бръсне зоната, която сме епилирали.

22.Мога ли да използвам лосион преди и след процедура лазерна епилация?

Ако лосиона е с цел хидратация и подхранване на кожата, можем да го използваме, дори е благоприятно за кожата след процедура лазерна епилация.
Ако лосиона автобронзиращ, не трябва да се използва преди процедура. Автобронзантите не са слънцезащитни средства, те са средства за получаване на изкуствен тен. Повечето от тях не съдържат слънцезащитен фактор, освен ако това изрично не е написано върху опаковката им. Нещата наистина са прости–на първо място е винаги здравето на вашата кожа.

23.Мога ли да ходя на фитнес веднага след процедура лазерна епилация?
Няма възстановителен период по отношение на физическата активност след процедура лазерна епилация. Може да посещавате фитнес, но заради активното потене по време на тренировка, е възможно да усещате дискомфорт по кожата. Взимането на горещ душ, посещаването на сауна, горещи извори или джакузита, не е препоръчително веднага след лазерна епилация, заради натрупаната топлинна енергия в кожата. Добре е да се изчака няколко часа преди да пристъпите към ползването на горе споменатите дейности. Няма риск за вашето здраве, това по скоро е свързано с дискомфорта който може да получите.

24. За врасналите косъмчета:

Врасналите косми определено не са любима тема за обсъждане. Следователно може да не знаете как се образуват или начини да се отървете от тях. Когато ви се случат, няма съмнение, че ще искате да реагирате бързо, за да се справите с болката и външния им вид. Ето малко информация за това какви са те и как можете да ги премахнете за нула време с помощта на техники за лазерна епилация.
Понякога косъмът може да попадне под кожата, преди да напусне фоликула, което води до неговото врастване. Друг път може да поникне от фоликула и да се извие обратно, за да влезе отново в кожата. Мъртвата кожа, масла и мръсотия запушват зоната точно над космения фоликул, което води до засядане на косъма.
Врасналите косми могат да се случат навсякъде по тялото. Но областите, които са обръснати, имат по-голяма склонност. Това е отчасти защото тези области са склонни да имат по-къси, къдрави и / или твърди косми.
Лазерната епилация е най-добрият и единствен истински ефективен метод за бързо премахване на врасналите косми. Това е така, защото лазерната епилация отива направо към източника на проблема, корена и космения фоликул. Лазерът попада директно във фоликула и го изгаря. Използвайки лазерна епилация, вие спирате космения фоликул да произвежда косми сега и в бъдеще. Това ще сложи край на дразненето, болката, инфекцията и допълнителното увреждане на кожата ви.

25.Лазерна епилация на лице:

Лицето е ключовата част на тялото. Ако е добре поддържано и гладко то повишава в пъти вашето самочувствие. Лазерната епилация на лице използва концентрирани лазерни лъчи за премахване на нежеланото окосмяване по лицето. Това е препоръчителен метод за епилация и е одобрен от съответните регулаторни органи.
Хората избират лазерна епилация на лицата си най-често, за да елиминират врастнали косми в областта на брадичката и мустака, вследствие използването на други методи за епилация.
Лазерната епилация на цялото лице служи като най-добрият метод, когато искате да нямате косми по повърхността на кожата и то по всяко време.
Този метод никога няма да доведе до болезненост, както при кола маската или порязванията от бръсненето. Кожата ви ще остане фина през цялото време. Ако използвате гримове за лице, ще ви трябва гладка и по-светла кожа за по-добри резултати. Лазерната епилация насърчава прилагането на козметика с нулеви дразнещи ефекти. Лазерната епилация на цялото лице е безопасна. Лазерното лечение има минимални странични ефекти. Трябва да следвате препоръчания план за третиране, който ще получите в естетичния център. Ще бъдете насочени към най-добрия начин да правите лазерни процедури на лицето си за желания резултат. Лазерната епилация не дискриминира тонуса на кожата ви. Тя работи добре при различни тонове на кожата, което я прави ефективен метод, който може да се използва от много хора.

26. Причинява ли рак лазерната епилация?

Категорично не!
Лазерите, използвани при епилация или други кожни процедури, имат минимално количество лъчение, което се влага само върху повърхността на кожата. Лазерната терапия използва не йонизиращо лъчение под формата на концентриран източник на светлина, който произвежда много фин лазерен лъч.
Лазерната терапия не използва същите дължини на ултравиолетовите (UV) вълни като тези, открити на слънчева светлина (т.е. UVA и UVB), за които е известно, че увреждат ДНК в клетките.
Така че, лазерната епилация не представлява абсолютно никакъв риск от причиняване на рак.

27. Как влияят лекарствата и хранителните добавки?

Лекарствата и добавките, които приемате, могат или не могат да окажат влияние върху ефективността на лазерната епилация? Лекарствата, които засягат хормоните, могат да предизвикат необходимост от повече сесии за лазерна епилация, тъй като окосмяването е засегнато от промяна в нивата на хормоните. Също така има някои опасни лекарства и добавки, които могат да оставят кожата ви чувствителна към лазера и да причинят изгаряния. Винаги разкривайте всички лекарства, които приемате, особено ако са за хормонално лечение или по-специфични болести.
Приемането на хранителни добавки от вида на витамини (С, D, B, Магнезии, Желязо и др.) , не представляват проблем за извършване на лазерна епилация.

28. Мога ли да се излагам на слънце след процедурата?

Не! След като сте направили лазерна епилация, трябва да избягвате излагането на слънце за минимум 5 дни. Това дава на третираната кожа шанс да се възстанови, като същевременно намаля риска от възникване на хиперпигментация или други проблеми. Не забравяйте, че дори и кожата ви да не изглежда изгоряла или с тен, ако я откриете на слънце тя се излага на вредните за нея UV лъчи.

29. Мога ли да се епилирам с кола маска или епилатор?

Избягвайте кола маска или епилатор през цялото време на курса на лазерната епилация. Епилацията с восък или епилатор премахва косъма от фоликула, следователно лазерният лъч няма да има какво да третира и пигмент, за който да се закачи. Така лазерната епилация би била неефективна. Препоръчваме да не сте правили кола маска или епилатор поне 2 седмици преди процедура лазерна еепилация.

30.Лазерна епилация и бременност. Безопасно ли е?

Много здравни консултанти съветват да не се прави лазерна епилация, по време на бременност. Лазерната епилация е безопасна, но понастоящем няма дългосрочни проучвания, които да анализират ефектите от лазерното третиране на косъмчетата върху бременни. Не са известни случаи за увреждане на плода след лазерна епилация. Но от друга страна, поради промяната в хормоналния баланс на бременната жена, не можем да гарантираме добрите резултати от лазерната епилация. Освен това, дори и да не се приемат желязо или магнезий съдържащи препарати, по време на бременността кожата по принцип е склонна към пигментации и лазерната епилация може да стимулира тези нежелани реакции. Затова препоръчваме да се отложи лазерната епилация до появата на нов менструален цикъл. Тогава отново можем да подновим процедурите за постигане на желания резултат. Опитът ни показва, че не губим достигнатите до момента резултати, просто отлагаме във времето постигането на окончателния ефект.
31. Може ли да си направиш лазерна епилация докато кърмиш?
Лазерната епилация по време на кърмене не е забранена, стига да не се прави на ареолата или тъканите на гърдата. По време на кърмене чувствителността на гърдите и ареолата е повишена и това би предизвикало дискомфорт при процедурата лазерна епилация. Затова препоръчваме третирането на косъмчетата да се отложи до спиране на кърменето. Тогава процедурите могат да бъдат подновени.
32. Лазерна епилация при мъже. Как се подготвят?

Много мъже се отегчават от постоянна поддръжка, която е свързана най вече с отстраняване на нежеланото окосмяване, поради което лазерната епилация за мъже става все по-популярна.
Ето нашето пълно ръководство за лазерна епилация за мъже.
Както подсказва името, третирането на космите с лазерна епилация включва използването на лазерна светлинна технология. Тези лазери излъчват импулси светлинна енергия в кожата, за да се насочат към корена и космените фоликули. След като коренът и фоликулът са унищожени, космите вече не могат да растат и резултатът е трайно им намаляване зависимост от размера на площта, повечето клиенти се нуждаят от множество сесии за епилация, за да видят най-добри резултати.
Това е така, защото докато космите растат, преминават през три различни етапа. Лазерът е ефективен само за косъмчета във фаза на активен растеж, за да бъде лазерната епилация ефикасна. С множество сесии, разпределени в продължение на седмици, лазерът може да улови всеки косъм в съответната му фаза на растеж.
За мъжете най-популярните области за лазерна епилация са:
-Гърди
-Гръб
-Корем
-Врат
-Интим
-Седалище
-Между веждите
Но макар че това са най-популярните места за лазерна епилация, можете също да получите лечението на вашия:
-Чело
-Скалп
-Брада
Дори на цялата глава, колкото и странно да звучи.
Ако сте готови да направите лазерна епилация, започнете като се консултирате със сертифициран професионалист.По време на първоначалната ви консултация вашият лазерен специалист ще ви обясни какво включва процедурата. След това той или тя ще изследва района и ще прецени колко сесии ще ви трябват. Броят на необходимите лечения зависи от размера на зоната и типа кожа на пациента. Например премахването на космите на гърба е много по-трудоемко от космите по лицето поради огромния размер на областта.
Ето добрата новина: болката при лазерна епилация е минимална. Повечето хора казват, че усещането е като щракване с ластик върху кожата.На вашата консултация вашият лазерен терапевт ще ви предостави и инструкции какво да направите, за да се подготвите за лазерна епилация. Тези инструкции включват:
– Бръснене. Трябва да обръснете зоната, която ще се третира, денят преди процедурата
– Да не се излагате пряко на слънце
– Да обсъдите своята етническа принадлежност и състоянието на окосмяването, за да определите правилния лазер.
– И да следвате всички препоръки на вашия лазерен терапевт по време на процедурата и след нея.
34. Лазерна епилация на триъгълника:

За някои хора елиминирането на косми в зони като бикини линията или перианалната зона е важно. Тези зони са чувствителни, а кожата е нежна. Важно е да изберете естетичен център или клиника с персонал, който е уверен в тази процедура. Също така е важно да изберете правилния лазер. Тази процедура може да помогне при врастване на косми в областта.
Подготовката за лазерна епилация на триъгълника включва избягване скубането и кола маската в зоната за третиране в продължение на 3 седмици преди процедурата, тъй като вашите космени фоликули ще трябва да бъдат непокътнати, за да може лазерната епилация да бъде максимално ефективна. 24 часа преди вашата среща за лазерна епилация, обръснете зоната за лечение в стила, който желаете. Независимо дали искате само лазерна епилация на бикини линия или изберете изцяло лазерна епилация на интимните части, важно е внимателно да обръснете точно зоната, която бихте искали да премахнете за постоянно космите. Пазете зоната на далеч от пряко слънце или солариуми и избягвайте продуктите за тен на слънце. Директното излагане на ултравиолетови лъчи, слънчеви изгаряния и др. могат да раздразнят мястото, причинявайки ненужен дискомфорт преди лечението. Вместо това поддържайте зоната чиста от всякакви продукти и изберете нежно ексфолиране до 24 часа преди лечението, за да измиете мъртвите кожни клетки, замърсяванията и остатъчните продукти от повърхността на кожата си.
През първите няколко часа след сесията може да забележите, че кожата ви започва да се зачервява леко. Това е напълно нормално и обикновено избледнява с продължителното прилагане на успокояващ гел от алое вера или друг.За да поддържате кожата гладка и безупречна, не забравяйте да държите третираната зона далеч от слъневи лъчи поне една седмица – това означава да избягвате плажа поне от пет до седем дни. Ще започнете да забелязвате, че третираните косъмчета падат 7 до 20 дни след лечението.
34. Солариум и лазерна епилация:
Най-добра за третиране с лазер е не затъмнената кожа (без тен), която е защитена от слънцето и UV лъчите в продължение на няколко седмици. Не само ще видите най-добрите резултати, но и ще избегнете трайно увреждане на кожата си. Избягвайте излагането на слънце и солариум поне седмица преди и седмица след лечение с лазерна епилация.

35. Спа център и лазерна епилация:

Задължително е да избягвате прекомерна топлина в зоната за третиране, като джакузи, сауна или тренировки, арома терапии в продължение на 24 часа след лазерна епилация. И отново – избягвайте излагането на слънце на зоната за третиране и изобщо не използвайте UV солариуми в продължение на седмица след лечението!